Forret Suppe. Arbejdstid: ca 20 min. Kogetid: ca 20 min. Middelsvær at lave. Lav pris. Kan tilberedes i mikroovn. 4 personer.
# Ingredienser
til Rosenkålssuppe
500 g rosenkål
1 bdt forårsløg eller 1 porre
1 kvist merian eller timian
8 dl grønsagsbouillon eller lys suppe
2 dl fløde
1 spsk friskhakket merian eller persille
3 stængler blegselleri
hvid peber
*
Sådan laves Rosenkålssuppe
1. Pil de yderste grimme blade af rosenkålen og skær den
nederste stokdel af.
Skyl kålen i koldt vand.
Befri forårsløgene (porren) for rodtrevler og visne »blade«,
og snit dem.
2. Kom rosenkål, forårsløg (porre), merian eller timian og
grønsagsbouillon i en gryde og kog under låg, til rosenkålen er meget mør, ca
20 min.
3. Purér eller blend rosenkålen og kom den tilbage i gryden.
Bring den ret tætte suppe i kog.
4. Befri blegsellerien for træede dele og grove ribber og
snit den fint.
Kog blegsellerien få min. i suppen. Tag gryden fra varmen.
19. Tilsæt fløde og merian (persille) og smag suppen til med
hvid peber og evt. salt,
afhængig af hvor salt bouillonen (suppen) er.
Rosenkålssuppen må ikke koge, efter at fløden er tilsat, så
bliver den grynet.
Server suppen med flûtes, fx Flûtes med
krydderurter, eller med et fyldigt brød, fx Grovbrød med
kartofler.
Tips: Syrnet fløde eller cremefraiche tilsat klippede
krydderurter kan serveres til.
Frosne optøede rosenkål kan erstatte de friske. Se Grønsagsbouillon.
Se alle de bedste opskrifter med Rosenkål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------