Rosenkål - Brassica oleracea gemmifera
Rosenkål er en dyrket kål, der vokser på højt opstammede stammer, med langstilkede blade, i hvis bladhjørner dannes valnøddesmå,
kugleformede kålhoveder. I modsætning til almindelige kålsorter, der kan have
tusinde år eller mere bag sig, er rosenkålen et relativt nyt fænomen i
kålverdenen, kun et par hundrede år gammelt. Belgierne tillægges dette skud på
kålstammen, hvorfor rosenkål også kaldes brysselkål (Chou de Bruxelles).
Det er en C-vitaminrig grønsag, der kan bruges både rå,
dampet eller kogt.
Rosenkål tåler frysning. De skal pilles rene, men ikke
blancheres. Holdbarhed: 1 år.
Se de bedste opskrifter med Rosenkål
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------