Selvfølgelig kan
gratinen også laves med blomkål - men det ser flottere ud med de grønne
romanescobuketter
Til 2 personer 💖
Er du alene så halvér ingredienserne. Tilberedning: 25 min.
# Ingredienser
800 g romanesco
2 æg, delt i blommer
og hvider
75 g kvark
1 spsk olie
5 spsk mælk
1 spsk hakket
persille
salt og peber.
2 spsk hvedemel
* Tilberedning
1. 800 g romanesco gøres i stand og deles i
buketter, der koges 4 minutter i letsaltet vand.
Vandet hældes fra,
og romanescoen skylles hurtigt med koldt vand.
2. 2 æggeblommer, 75 g kvark, 1 spsk olie, 5
spsk mælk og 1 spsk hakket persille røres sammen og krydres med salt og peber.
2 spsk hvedemel
røres i.
2 æggehvider piskes
stive med 1 knsp salt og vendes i dejen.
3. Dejen hældes i et ildfast fad (30 cm Ø).
Romanescoen fordeles
på dejen og drysses med salt og peber.
Bages i 15 min i den
forvarmede ovn ved 210 °C (Varmluft kan ikke anbefales).
Energi pr. portion,
21 g protein, 13 g fedt, 20 g kulhydrater = 288 kcal (1210 kJ)
INFO: Romanesco broccoli er en spiselig blomsterknop af
arten Brassica oleracea. Først dokumenteret i Italien, det er chartreuse i
farve. Romanesco har et slående udseende, fordi dets form er en naturlig
tilnærmelse af en fraktal.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.