Rodselleri har en fin,
lidt krydret smag, som passer godt sammen med mange slags tilbehør.
Her serveres sellerien
i skiver sammen med en rejestuvning.
Tid: ca 30 min. 4 pers.
# Ingredienser
1 rodselleri (ca 600
g)
2 spsk smør eller margarine
1½ spsk hvedemel
2½ dl fløde 13%
½ tsk salt
¼ tsk peber
500 g rejer med skal
PYNT: dild
* Fremgangsmåde
1. Skær sellerien i
ca 1 cm tykke skiver. Skræl skiverne.
2. Kog selleri skiverne
knapt møre i letsaltet vand (1 tsk salt/liter vand) .
3. Smelt fedtstoffet
i en gryde.
Rør melet i og spæd med al fløden. Rør rundt og lad det simre 3-4 minutter.
Smag til med salt og
peber.
4. Pil rejerne og rør
dem i stuvningen.
5. Anret selleri skiverne
taglagt på et fad. Hæld stuvningen over.
Pynt med hakket dild.
6. Server retten til
frokost eller middag med brød og en blandet salat.
Tips:
Sellerien kan fint koges
i mikroovnen. Læg skiverne i et egnet fad.
Hæld ca ½ dl vand på.
Dæk til og kog ved 750 W 6-8 minutter.
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------