Her er en virkelig lækker ret med ris, der er god netop nu! Ret nemt og det smager saftsuseme godt.
Børnene i familien syntes godt om de sorte
korn i de vilde ris.
Tid: ca 30 min. 4
pers.
# Ingredienser
1 porre
2 spsk olie
2 dl vildrisblanding
4-6 dl grønsagsbouillon
(vand + terning)
½ tsk salt
4 tomater
1 frisk agurk
3-4 forårsløg
½ bdt. persille
1 romaine salathoved
DRESSING:
½ dl olie
2 fed hvidløg
1 dl grapefrugt
juice
1 spsk hakket mynte
peber, salt
* Fremgangsmåde
1. Skyl porren og
skær den i strimler.
2. Varm olien i en
gryde. Svits porren et par minutter.
Tilsæt risene og rør
rundt. Kom grønsagsbouillon og salt ved.
3. Kog risene ca 20
minutter.
4.Skyl og hak
tomaterne. Skyl agurken. Del den på langs.
Skrab kernerne ud
med en ske. Skær agurken i skiver.
5. Skyl forårsløgene
og skær dem i strimler.
Skyl og hak
persillen.
6. Ryst eller rør en
dressing af olie, presset hvidløg, juice, hakket mynte, salt og peber.
7. Rør de hakkede grønsager
i de færdigkogte ris. Hæld dressingen på.
8. Skyl salatbladene
og læg dem rundt i kanten af et fad.
Anret risottoen i
midten.
9. Server risottoen
med brød.
Tips: Eftersom forårsløg sælges i bundter, bliver
der ofte løg tilovers,
som med fordel kan
anvendes i forskellige salater.
Se alle de bedste opskrifter med Grønsager Risotto eller Ris
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------