Meunierestegte rødspættefileter med sauteret sommergrønt,
brunet kryddersmør fx med kartofler,
gerne nye, forårsløg, bøftomater, persille, lidt karry og citronbåde.
Til 4 personer.
# Ingredienser
8 store rødspættefileter
50 g rugmel
100 g smør
salt og peber
---
8 forårsløg
400 g kartofler,
gerne nye
2 bøf tomater
½ bdt. persille
100 g smør
½ tsk karry
salt og peber
1 citron, skåret i både
* Tilberedning
Fileterne vendes i
rugmel, der er krydret med salt og peber.
De steges gyldne på
en pande i smør.
Løgene renses og
hakkes.
Kartoflerne koges,
afkøles og skæres i terninger.
Tomaterne skæres i firkantede stykker.
Persillen hakkes.
Smørret brunes på en
pande, og forårsløgene svitses heri.
Kartoffelterninger
og karry tilsættes, og det hele steger i 5-10 min ved svag varme.
Tomaterne tilsættes,
og det hele varmes godt igennem, inden persille, salt og peber tilsættes.
Anret fileterne på
et fad sammen med kartoffelblandingen og citronbåde.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi hjælper
dig med at lykkes i køkkenet.