Rødbede hører til salturtfamilien, hvortil også sukkerroen hører. Rødbeden kan være rund, fladrund eller oval. Betegnende for den er kødets røde farve. Unge rødbeder har sartest kød og kræver kortest kogetid, gamle rødbeder er større og mere robuste. En god rødbede er uden hvide ringe,
og den skal være nem at skære igennem, ellers er den træet og uspiselig.
Almindeligvis ses rødbeder syltet i eddikelage, men rødbeden
er en udmærket almindelig grønsag, der kan nydes kogt eller bagt varm, eller
kogt og skivet i kolde salater. Sæsonen starter allerede i sensommeren og
slutter i maj. Rødbeder tåler ikke frost. Men de kan fryses kogte, drysset med
sukker og overhældt med eddike. Men de holder lige så godt eddikesyltede, så
frysning har ingen praktisk betydning.
Se de bedste opskrifter med Rødbede
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------