Let opskrift på den lækre amerikanske græskartærte, Pumpkin Pie, serveret med sprød pralinetopping og sødt flødeskum med nødder og kanel- få opskriften her.
Giver 8 portioner
# Ingredienser
175 g hvedemel
1 spsk stødt melis
¾ tsk salt
60 g vegetabilsk
fedtstof fx rapsolie
60 g smør eller margarine
2 til 4 spsk kold vand
1 dåse (450 g)
græskar
1 dåse (ca 4 dl)
kondenseret mælk
2 æg
130 g brun farin
1 tsk stødt kanel
½ tsk malet ingefær
¼ tsk knuste nelliker
Pralinepynt (se nedenfor)
Sødt Flødeskum (se nedenfor)
Yderligere kanel og halve pekannødder til pynt
* Fremgangsmåde
1. For at tilberede
dejen blandes mel, stødt melis og ¼ teskefuld salt i en stor skål.
Bland fedtstof og smør i små terninger indtil blandingen danner ærteformede
stykker.
2. Kom vand drypvis
på melblandingen, 1 spsk ad gangen.
Drej med en gaffel
indtil blandingen er samlet.
Presses sammen for
at danne en bold og pakkes ind i film.
Sættes i køleskab ca
1 time eller indtil dejen er afkølet.
3. Fjern filmen og
tryk dejen flad til en plade på 13-16 cm.
Drys lidt på bordet
og kagerullen.
Rul dejen fra midten
med korte bevægelser og rul ud mod kanten med kagerullen.
Drej dejen ¼ omgang
til højre.
Hvis det er
nødvendigt, drysses der lidt mere mel under dejen for at undgå at den sidder
fast.
Fortsæt med at rulle
og dreje dejen 2 eller 3 gange til.
Rul dejen ud til 3
mm tykkelse.
4. Skær dejen ud 2½
cm større end en tærteform på 25 cm med løs bund eller 4 cm større end en
tærteform på 22 cm.
Sæt kagerullen på
den ene side af dejen.
Rul forsigtigt dejen
over kagerullen en gang.
5. Løft forsigtigt
kagerullen og dejen over tærteformen og rul den hen over.
Sæt dejen på plads
med fingerspidserne.
Dejen må ikke
strækkes.
Skær dejen lige til
kanten (Rul kanten af dejen på tærteformen i facon.)
6. Dæk tærtedej en
med film og sæt i køleskab i 30 min for at hvile.
7. Forvarm ovnen til
200 °C.
8. For at bage en
tærte uden fyld, prikkes der med en gaffel omkring 40 gange med 1½ cm
intervaller.
9. Skær et stykke
folie ca 10 cm større end tærteformen.
Læg folien ovenpå
tærten.
Fyld med tørrede
bønner, ukogte ris eller keramiske tærtekugler.
10. Bages i 10 min
eller indtil den er fast. Tages ud af ovnen.
Fjern forsigtigt
folien og bønnerne.
Sættes tilbage i
ovnen og bages 5 min eller indtil den er lysebrun.
Afkøles fuldstændigt
på en bagerist.
(Hvis der bruges
bønner eller ris, kan de gemmes til senere brug, da de ikke længere er brugbare
til madlavning.)
11. For at tilberede
fyldt, forvarmes ovnen til 200 °C.
Pisk græskar, mælk,
æg, brun sukker, 1 teskefuld kanel, resterende salt, ingefær og nelliker i en
stor skål med en elpisker ved lav hastighed.
Hæld blandingen i
den afkølede tærtedej.
Bages 35 min.
12. Tilbered
Pralinepynt. (se herunder)
Fordel pyntet over
midten af tærten og lad en kant på ca 4 cm være rundt om tærten.
13. Bages 15 min til
eller indtil en kniv kommer ud rent når den bliver stukket ind 2½ cm fra
midten.
14. Afkøles
fuldstændigt på en bagerist.
Tilbered den søde flødeskum og fyld en sprøjtepose med et rundt mundstykke.
Fordel flødeskummet rundt om tærtens kant og laven dekorativ kant.
Drys yderligere
kanel over flødeskummet.
Pyntes med halve pekannødder.
Pralinepynt
#
65 g brun farin
50 g hakkede pekannødder
50 g ukogte havregryn
1 spsk smør,
blødgjort
*
Hæld sukker,
pekannødder og havregryn i en lille skål.
Skær smørret i små
stykker og hak det i indtil der dannes krummer.
Trin 3. Sådan rulles
dejen ud.
Trin 4. Sådan rulles
dejen over kagerullen.
Trin 5. Sådan rulles
dejen ud over tærteformen.
Trin 8. Sådan
prikkes der huller med en gaffel.
Trin 9. Sådan fyldes
der tørrede bønner på foliebeklædningen.
Trin 13. Sådan tjekkes
om dejen er bagt med en kniv.
Se alle de bedste opskrifter med Tærter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------