Perlehønebryst - bag denne lidt anderledes kombination af
råvarer gemmer sig en let og lækker middagsret, som smager forrygende.
4 personer
# Ingredienser
2 perlehøns a 1-1,2 kg
FOND:
skrog fra perlehøns
1 gulerod
1 løg
1 porre
2 fed hvidløg
1 laurbærblad
1 spsk sorte peberkorn
1 kvist frisk timian
lidt olie
salt
SAUCE:
2-3 dl indkogt fond
50-75 g koldt smør
1 spsk timianblade u/stilke
salt og peber
TILBEHØR:
250 g markchampignoner
1 lille selleriknold
200 g blå vindruer
DESUDEN:
400 g letkogte snittebønner
* Tilberedning
1. Skær lår og bryst fra hønsene og stil til side i
køleskabet.
2. Hak skrogene i fire stykker, og brun dem let med de
ituskårne urter i lidt olie.
3. Dæk med koldt vand (eller kalvefond) og kog langsomt op.
Kom salt på og kog fjerkræ-fonden. (Se opskrift).
Sigt fonden, og kog den ind til 2-3 dl.
4. Brun kødstykkerne på skindsiden på en pande, der kan gå i
ovnen.
Drys med salt og peber og stil det i en forvarmet ovn på 200
°C –
til det er færdigstegt - bryst ca. 8-10 min, lårstykker ca.
15-20 min.
5. Steg de skivede svampe i lidt smør på en pande.
Tag svampene fra panden og rist små selleri-terninger og
de halverede udstenede druer let i stegevæden fra svampene.
6. Pisk koldt smør i den indkogte fond, tilsæt
de forstegte urter og timian og kog igennem.
Smag til.
Anret selleri, svampe og druer midt på tallerkenen og
læg kødet over.
Hæld lidt sauce ved og pynt med snittebønner.
VIN FORSLAG: Rød Bourgogne, Pinot Noir.
Se andre gode opskrifter med Perlehøne
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.