Pep pastasalaten op med Basilikum Vinaigrette Dressing og server den i en artiskok.
Giver 6 portioner
# Ingredienser
5 fed hvidløg,
pillede (teknik se Tips)
12 cl hvidvin
6 mellemstore
artiskokker til kopper
1 citron, skåret i
halve
1½ l bouillon
1 spsk + 1 tsk olie,
delt
60 g artiskokhjerter
225 g pastaskruer
eller pastaspiraler
½ tsk basilikum
Basilikum Vinaigrette
Dressing (se nedenfor)
* Fremgangsmåde
1. Kom hvidløg og
vin i en 1-liters gryde.
Bring det i kog over høj varme; skru varmen ned til lav.
Lad det simre i 10
min.
2. Imens forberedes
artiskokkerne.
Skær bunden af
artiskokkerne med kniven sådan at de kan stå fladt.
Fjern de yderste
blade.
3. Skær 2,5 cm af
toppen af artiskokkerne.
Klip toppene af de
resterende blade med en køkkensaks.
For at afhjælpe
misfarvning gnides enderne med citron.
4. Kom bouillon i en
6-liters gryde.
Bring det i kog over høj varme.
Tilsæt artiskokker,
vinblandingen og 1 spsk olie.
Skru ned til lav varme.
Kom låg på og lad
det simre 25 til 30 min eller indtil bladene let kan trækkes fra basen.
Afdryppes.
5. Kog artiskokhjerterne
i overensstemmelse med pakkens anvisninger.
Lad dem afdryppe
godt.
Skær i skiver for at
få 500 ml. Sæt til side.
6. Kog pastaen efter
pakkens anvisninger. Afdryppes i en si.
Kom pastaen i en stor skål.
Bland med den
resterende 1 tsk olie og basilikum.
7. Forbered
Basilikum Vinaigrette Dressing.
8. Tilsæt
artiskokhjerter og 25 cl dressing til pastaen; Rør forsigtigt så det dækker.
9. Spred forsigtigt
de yderste blade af artiskokken.
Fjern de små hjerteblade
ved at gribe med fingrene og derefter trække og dreje.
Udhul artiskokken
med en ske.
10. Fyld med
pastablanding.
Dæk til; stil dem
køligt indtil de skal serveres.
Server med resterende dressing.
Pynt som ønsket.
Basilikum Vinaigrette
Dressing
# Giver cirka 37 cl
7 cl hvidvinseddike
2 spsk dijonsennep
3 fed hvidløg,
pillede
120 g grovhakkede friske basilikumblade
25 cl (oliven)olie
salt og peber
* 1. Kom eddike,
sennep og hvidløg i en blender eller foodprocessor.
Dæk til; bland ved
at bruge on/off pulseringsaktion indtil hvidløgene er godt blandet.
Tilsæt basilikum;
fortsæt med at pulsere indtil blandingen er blendet.
2. Med motoren
kørende hældes olien langsomt i.
Smag til med salt og
peber.
Trin 2: Skær bunden
af artiskokken.
Trin 3: Klip toppen
af artiskokbladene.
Trin 4: Test
artiskokkernes mørhed.
Trin 9: Udhul
artiskokken med en ske.
Trin 10: Fyld
artiskokken med pastablandingen.
Knus hvidløg for at
fjerne hinde.
Basilikum
Vinaigrette Dressing:
Trin 2: Hæld
langsomt olien i foodprocessoren.
Se alle de bedste opskrifter med Artiskok
Se alle de bedste opskrifter med Pasta
Se alle de bedste opskrifter med Dressing
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------