Server kød og gør det til en god vane en gang imellem at
lave noget specielt, fx denne schweiziske bøf. Afpudset, magert, rødt kød
indeholder ikke så meget fedt • Tomatsalsa passer perfekt til kødsmagen.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 45 min. 4 portioner
#Ingredienser
600 g, mørt oksekød uden ben (1 skive)
1 spsk hvedemel
¼ tsk sort peber
1 løg
75 g blegselleri
3¾ dl oksebouillon (eller fond)
2 fed hvidløg
2 tomater
1 dåse knuste tomater
1 laurbærblad
¼ tsk tørret timian
¼ tsk hvidløgspulver
* Tilberedning
1. Tænd for grillen. Beklæd en plade med folie.
Bland mel og peber på et stykke bagepapir.
Panér kødet på begge sider i melet.
Læg stegen på den foliedækkede plade og
grill den smukt brun, ca. 8 min.
Læg den på et skærebræt og skær evt. fedt fra.
2. Pil og hak løget, skær sellerien i skiver og
pil og pres hvidløget. Læg det hele i en gryde.
Hæld 1 spsk af bouillonen på, og kog løg og
selleri mørt, ca. 3 min, under omrøring.
Udkern og tern de friske tomater og tilsæt dem.
Tilsæt også kødet, knuste tomater, resten af
bouillonen, laurbærblad, timian og hvidløgspulver.
Bring det i kog og læg låg på.
3. Braiser kødet ved svag varme, til det er færdigt og
tomatsaucen er jævn, ca. 35 min.
Hæld saucen op på et serveringsfad,
læg stegen på og server straks.
SERVERINGSFORSLAG
Basmati- eller vilde ris passer godt til.
Glem ikke brydebrødet til at dyppe den gode salsa op med.
Tips:
Til denne steg kan du godt banke kødet noget ud,
inden det simrer mørt i tomatsaucen.
Brug en kødhammer som ikke ødelægger kødet.
For at kødskiven ikke skal danne "skål" under stegningen,
kan du snitte fedtkanten med 2½ cm mellemrum.
Fjern alt synligt fedt efter tilberedningen.
Pr. portion: Energi: Kcal 186 = kj 781
Kulhydrat 11 g Protein 22 g Fedt 6 g (29%) Fibre 3 g
Se alle de bedste opskrifter med Oksekød, Kalvekød eller Vildt
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.