Kogte jordskokker er perfekt som tilbehør til din aftensmad.
Jordskokker er i familie med kartoflen og har en let sødlig smag.
4 personer. Tilberedningstiden for kogte jordskokker er ca 30 min. Heraf er arbejdstiden ca 20 min.
# Ingredienser til kogte jordskokker:
750 g jordskokker
vand så jordskokkerne lige dækkes
1½-2 tsk groft salt pr. liter vand
* Sådan laver du kogte jordskokker:
Start med at skrubbe jordskokkerne med en grønsagsbørste
eller skræl dem med en lille kniv.
Det kan oftest være lettest at skubbe
jordskokkerne, da de kan være lidt "uhandy".
Bring herefter vand tilsat salt i kog.
Kom jordskokkerne i gryden, når vandet koger, og kog dem
under låg ca. 10 min.
Stik en kødnål eller spids kniv i og bedøm om de er møre.
Hæld til sidst kogevandet fra, når de er færdigkogte.
Og så er dine kogte jordskokker klar til at blive spist.
Tips til kogte jordskokker:
Jordskokken er i familie med kartoflen. Jordskokker har en
sødlig smag og brunfarves hurtigt efter der er blevet skrællet.
Samtidig har jordskokker et højt indhold af inulin, som er
det ufordøjeligt kulhydrat. Det betyder, at dit blodsukker ikke stiger
sønderligt af at spise jordskokker. Det er i modsætning til andre rodfrugter
som rødbeder eller pastinakker, som indeholder en del kulhydrater. En ulempe
med jordskokker er for os dog, at de kan være noget besværlige at skrælle i
forhold til eksempelvis gulerødder eller pastinakker, fordi de er så små. Men
så er det jo praktisk at du ofte kan nøjes med at skrubbe jordskokkerne med en
grønsagsbørste.
Holdbarheden af jordskokker afhænger af opbevaringen.
Hvis du opbevarer jordskokker ved 0-2 grader kan de holde i
3-5 måneder.
Ved 12-16 grader kan de derimod kun holde 1-2 uger.
Da holdbarheden netop er så lang, har du rigelig tid til at
udforske andre opskrifter med jordskokker. Prøv fx jordskokkechips. Du finder
opskriften på jordskokkechips her.
Eller prøv vores spændende opskrift på jordskokkesalat. Den opskrift finder du her.
Velbekomme, og god fornøjelse med dine kogte jordskokker.