Logo

Kartoffelsuppe med bacon

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

https://www.kogebog.dk/result.aspx?q=kartoflerKartoffelsuppe med bacon

 
Her får du den bedste opskrift på lækker cremet kartoffelsuppe med porre, løg og selleri - nem at lave og er altid en succes - få den enkle opskrift her.
4-6 portioner. Samlet tid: 1¼ time. Arbejdstid 30 min. Ikke fryseegnet.
 
# Ingredienser
750 g melede kartofler
½ selleri
2-3 porrer
2 løg
25 g smør

 
Krydderbuket:
1 laurbærblad
1 lille bundt persille
1 stor kvist timian
1½ liter suppe (evt. vand med terning)
1 dl piskefløde


Pynt:
8 skiver maskinskåret bacon
fintklippet purløg

 
* Tilberedning
Skræl kartofler og selleri.
Skær begge dele i mindre stykker.
Rens porrerne og skær dem i tynde ringe.
Læg de grønne porreringe i koldt vand og gem dem til senere.
Læg de hvide porreringe i en gryde sammen med kartofler, selleri, finhakkede løg og smør.
Lad grønsagerne snurre lidt, uden at brune.
Bind krydderbuketten sammen og læg den i gryden.
Tilsæt suppen.
Dæk gryden med låg og kog suppen ved svag varme, indtil alt er mørt.
Fjern krydderbuketten.
Gnid suppen gennem en sigte eller findel den i en blender ad 2-3 gange.
Hæld suppen tilbage i gryden.

 
Tilsæt fløde og de grønne porreringe.
Kog suppen igennem, indtil porrerne er møre.
Smag til med salt og hvid peber.
Spæd eventuelt suppen op med vand, hvis den virker for tyk.

 
Klip baconen i små stykker på tværs.
Rist dem på en tør pande og læg dem på fedtsugende papir.

 
Hæld suppen i en terrin eller stor skål og drys bacon og fintklippet purløg over.

 
VARIATION:

 
KOLD KARTOFFELSUPPE:
500 g skrællede kartofler, 2-3 porrer og 2 store løg snittes fint og koges i 1½ liter hønsebouillon.
Evt. vand med hønsebouillonterning.
Når alt er mørt, pureres suppen gennem en sigte og smages til med salt og hvid peber.
Sættes til afkøling.
Når suppen er kold, røres 1-2 dl piskefløde i den.
Suppen stilles i køleskabet, så den kan blive iskold.
Fordel suppen i bouillonkopper eller små skåle og drys en blanding af finhakket kørvel og fintklippet purløg over.

 
VARIATION AF PYNT:
I stedet for purløg kan andet kryddergrønt drysses over den varme kartoffelsuppe,
fx basilikum, persille, merian eller brøndkarse.
I stedet for bacon drysses fine skinke- eller tungestrimler over.

 
TIPS:
Kog altid kartoffelsuppe uden salt, så moser kartoflerne nemmere ud.

 
Se de andre gode opskrifter på skønne supper her 

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
 Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
Se alle opskrifter med kartofler HER  

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 7.272 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her