Logo

Kålroer og majroer – se nu Kogebog.dk 🎯

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Kålroer og majroer – se nu Kogebog.dk 🎯 

 
Kålroer og majroer er rodfrugter. Majroen har en violet top og en cremehvid bund, men kålroen har en blårød top og en cremegul bund. Den ene nævnes som regel ikke uden den anden, selv om der er en vis forskel i smag. De kan dog alligevel godt erstatte hinanden.

 
Kålroe eller kålrabi (Brassica napus var. napobrassica) er en grønsag og foderplante med en fast, gullig eller hvid rodstok, oprindelig opstået som en krydsning mellem havekål og majroe.
Kålroen er velegnet til madlavning, smagen er mild og kålagtig. Den anvendes også som kreaturfoder.


Næringsindhold pr. 100 g: Energi 150 kJ, kostfibre 2,7 g, fedt 0,2 g. Indeholder en del A og C vitamin.
I Sønderjylland har kålroen fået et dårligt ry, fordi man dér måtte overleve Første Verdenskrig på en diæt, som ikke bestod af meget andet.


Se opskrifter med Kålroer og Majroer

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.550 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her