Længe leve stegeposen! Den gør det langt nemmere at tilberede en gang stegt hamburgerryg. Og stegen bliver herligt saftig
Til 4 personer. Tilberedning:
1 time.
# Ingredienser
400 g tynde gulerødder
200 g løg
400 g små kartofler
4 spsk olie
200 g surkål
salt og peber
2 tsk stødt kommen
1 kg hamburgerryg uden ben
2 laurbærblade
½ bundt persille
1½ dl grønsagsfond
1 stegepose (ca 40 cm lang)
* Tilberedning
1. Gulerødderne skrælles, skæres over på langs og
derefter i skrå stykker.
Løgene skæres i både.
Kartoflerne skrælles og steges på alle sider i en stor pande
i ca 10 min.
Gulerødder og løg tilsættes efter ca 7 minutter.
Surkålen blandes i, og der krydres med salt, peber og kommen.
2. En stor stegepose forberedes efter anvisning på
pakken og lægges på en plade.
Grønsagsblandingen fyldes i.
Hamburgerryggen pebres kraftigt og lægges på grønsagerne.
Laurbær og halvdelen af persillen fyldes også i, og grønsagsfonden hældes ved.
Stegeposen lukkes efter anvisning på pakken, og der klippes
hul foroven.
3. Retten sættes i den forvarmede ovn ved 200 °C (gas
3, varmluft 180 °C) og steger i 40 minutter.
Rettes an og drysses med resten af persillen ved
serveringen.
Energi pr. portion: 480 kcal /2013 kJ. 50 g protein, 21 g
fedt, 21 g kulhydrater
STEGEPOSE
Supernemt: Alle ingredienser lægges i posen sammen med
stegen. Posen lukkes til, og så kan man i ro og fred vente, indtil stegen er
færdig.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.