Logo

Gratin med pinjekerner

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gratin med pinjekerner 

Et lækkert vegetarisk festmåltid med inspiration fra Italien. Den falder helt sikkert i smag hos både unge og gamle. En rigtig vitaminindsprøjtning af grønsager som ærter, spinat og kartofler.

Forberedelse 30 min. Tilberedning 50 min. 4 portioner

 
# Ingredienser
300 g bladspinat
7-8 (750 g) kartofler
1 fed hvidløg
4 æg
¾ dl cremefraiche
300 g frosne ærter
1 .½ dl reven parmesan
1 dl rasp
1 bundt persille
1 bundt basilikum
1 nip reven muskat
30 g smør eller margarine
30 g pinjekerner
1½ tsk salt og ¼ tsk sort peber
½ tsk olie til gratinfadet
 
* Tilberedning
1. Optø spinaten. Skræl kartoflerne og riv dem groft.
Skær spinaten i lidt mindre stykker.
Skyl urterne, ryst dem tørre og hak bladene groft.
Pil og pres hvidløget.
Varm ovnen til 200 °C. Smør et gratinfad.


2. Pisk æg og creme fraiche sammen i en stor skål.
Bland parmesan og rasp.
Rør de revne kartofler, spinat, ærter, hvidløg,
1½ dl af parmesan-raspblandingen og
krydderurter i æggemassen.
Krydr med salt, peber og muskat og hæld blandingen
i gratinfadet.

 
3. Drys resten af parmesan-blandingen over, fordel
fedtstoffet henover og drys til slut pinjekernerne på.
Stil fadet i ovnen og bag i 45-50 min, til skorpen er
lækkert gylden.

 
VARIATION
Tilsæt tern af kogt skinke eller server med kolde skiver
af oksekød, svinekød eller fjerkræ.

 
Gratin med pinjekerner:
Pr. portion: Energi: Kcal 634 = kj 2662
Kulhydrat 42 g Protein 31 g Fedt 38 g (54%) Fibre 10 g

 
Tips:


Gratin med pinjekerner 

Hvis du anvender frisk spinat i stedet for frossen
skal den skylles omhyggeligt og den grove nerve
tages bort. Damp den derefter i det vand der hænger
ved i en gryde ved jævn varme nogle min.


Gratin med pinjekerner 

Friskreven parmesanost kan man med fordel fryse
ned i portionspakker. Pakket godt ind i folie holder
den sig godt og vel i 2 mdr.

 
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler og med Grønsager.

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min..


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.689 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her