Logo

Gnocchi med spinat

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Gnocchi med spinat 

 

Forret. Arbejdstid: 40 min. Skal hvile: mindst 2 timer Kogetid: 6-8 min. Gratinering: ca. 5 min. Svær at lave. Mellem pris (4 personer).

 
# Ingredienser til Gnocchi med spinat:
500 g frisk spinat eller 400 g frossen, helbladet
225 g ricottaost
15 g smør (1 spsk)
2 æg
30 g hvedemel (3 spsk)
50 g friskreven parmesanost
½ tsk reven muskatnød
salt og peber

 
Gratinering:
3-4 spsk friskreven parmesanost
Ovnfast fad
*
Sådan laves Gnocchi med spinat:
1. Nip spinaten for grove stilke og rod og skyl den i rigeligt koldt vand.
Kom den i en stor gryde med det vand, der hænger ved, og damp den for stærk varme under låg, til den netop er faldet sammen. Det varer kun få min.

 
2. Tag spinaten op i en sigte og spul den straks med koldt vand.
Behandlet sådan bevarer frisk spinat sin smag og farve bedst.
Tryk spinaten fri for vand og hak den fint med en skarp kniv.
Frossen spinat skal bare tø igennem, trykkes godt fri for vand og hakkes fint.

 
3. Mos ricottaosten i en gryde og rør den sammen med smørret.
Bland spinaten i. Krydr med salt, peber og reven muskatnød.
Varm blandingen over svag varme i 5 min. under omrøring.
Tag gryden fra varmen.

 
4. Rør æggene i et ad gangen og rør herefter melet og den revne parmesanost i.
Bland godt og lad dejen stå koldt et par timer.
Den kan udmærket laves tidligere på dagen, men mad med spinat skal ikke vente natten over.

 
5. Rul dejen i fingertykke pølser på et melet bord og skær dem i ca. 3 cm lange
stykker.
Tril dem i hvedemel.

 
6. Kog en stor gryde med letsaltet vand og kog gnocchierne heri i ca. 5 min., eller til de er steget op til overfladen.
Kog dem eventuelt ad flere gange.
Tag dem op med hulske, lad dem dryppe af og læg dem i et smurt, ovnfast fad.

 
7. Drys med reven parmesan og gratiner i ovnen ved stærk varme, 250 °C, til osten netop har taget lidt farve, ca. 5 min.
Den må ikke blive for brun, så smager den bittert. Server straks.

 
Tips: Ricotta er en italiensk ost, der i hjemlandet ses i to versioner: en af fåremælksvalle og en af komælksvalle. Der laves en ricotta i Danmark, den er baseret på komælk.
Friskreven parmesan er vigtig her, hvor osten spiller en så afgørende rolle. Køb et helt stykke, det holder månedsvis i køleskab. Flødeost kan erstatte ricotta.

 
Se flere opskrifter med Gnocchi
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 4.937 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her