Logo

Galette med fyld

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Galette med fyld 

 
Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 50 min. Hviletid, dej: 30 min. Bagetid, pandekager: 20 min. Gratineringstid: 15 min. Svær at lave. Mellem pris. (4 personer) 

 
# Ingredienser til Galette:
Pandekagedej:
100 g fuldkornshvedemel (ca. 1,66 dl)
salt
3 dl mælk
1 æg
1 spsk olie

 
Spinatfyld:
450 g frisk spinat (ca. 200 g frossen)
1 knsp reven muskatnød
sort peber

 
Fennikelfyld:
1 stor fennikel (450 g)
50 g smør
50 g reven parmesanost
salt og peber

 
Tomatfyld:
6-7 tomater
1 løg
1 fed hvidløg
3 stilke blegselleri
2 spsk olie
½ tsk anisfrø
1 spsk konc. tomatpuré
salt og peber
Endvidere: 50 g reven parmesanost
Springform
*
Sådan laves Galette:
Pandekager:
1. Kom hvedemel og salt i en skål.
Rør mælken i lidt ad gangen.
Pisk ægget sammen og rør det. i dejen sammen med olien. Pisk godt.
Lad dejen hvile en halv times tid.

 
2. Pisk atter dejen sammen.
Varm 1 tsk olie på panden til den første pandekage.
Hæld ca. 2 spsk dej på panden, vip panden let, så bunden dækkes af et tyndt lag dej. Bag pandekagen lysebrun på begge sider.
Bag 8 pandekager i alt.

 
Spinatfyld:
3. Skyl spinaten godt i koldt vand, fjern grove stilke og visne blade.
Kom spinatbladene i en gryde med det vand, der hænger ved, og damp dem kort for stærk varme under låg, til de netop er faldet sammen.
Hæld dem i en sigte og spul med koldt vand, så bevarer de smag, farve og vitaminer bedst. Frossen spinat skal bare tø igennem.
Hak spinaten meget fint og smag til med reven muskat og sort peber.

 
Fennikelfyld:
4. Befri fenniklen for det meste af rodskiven og grove blade.
Skyl den godt og skær den i skiver.

 
5. Smelt smørret i en lille, tykbundet gryde, det skal ikke tage farve.
Kom fennikelskiverne i og lad dem snurre under låg ca. 10 min., eller til de er møre.
Tag dem fra varmen, mos dem og bland med reven parmesanost.
Smag til med salt og peber.

 
Tomatfyld:
6. Skold, flå og hak tomaterne.
Pil og hak løg og hvidløg.
Skær selleristænglerne i tynde skiver.

 
7. Varm olien på en pande og svits løg og hvidløg et par min.
Tilsæt tomater, blegselleri, anisfrø og tomatpuré og lad blandingen småsnurre uden låg et kvarters tid, eller til saucen er tyk og jævn.
Smag til med salt og peber.

 
8. Smør en springform. Læg en pandekage i bunden.
Fordel fyldet skiftevis mellem pandekagerne.
Gem lidt af tomatsaucen. Det øverste lag skal være en pandekage.

 
9. Sæt formen i en 180 °C varm ovn og bag galetten et kvarters tid.

 
10. den ud af formen og læg den på et rundt, varmt fad.
Drys lidt parmesanost over.
Server resten af tomatsaucen til.

 
Tips: Galette kan laves med mange slags fyld, men sørg for, at det ikke er for flydende.

 
INFO: Galette er et udtryk, der bruges i det franske køkken til at betegne forskellige typer flade runde eller fritformede skorpekager, eller, i tilfælde af en bretonsk galette, en pandekage lavet med boghvedemel normalt med en velsmagende fyldning.

 
Se flere opskrifter med Galette
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 6.674 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her