Logo

Fuldkornspizza med sprød topping

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fuldkornspizza med sprød topping


En hybrid mellem pizza og salat, hvor fyldet ikke skal bages med i ovnen. Lad børnene selv bestemme, hvor meget topping der skal på! - et kæmpe hit

4 personer. Tid: ca 30 min. plus hævetid. Bagetid: ca 12 min.

 
# Ingredienser
2½ dl vand
20 g gær

2 tsk groft salt
200 g italiensk fuldkorns-durummel
150 g italiensk hvedemel
olie til pensling
1 kugle hel mozzarella
2 tsk tørret oregano

 
Sprød topping:
6 grønne asparges
2 avocadoer

saft af ½ citron
1 rødløg
4 solmodne tomater
salt og peber

frisk basilikum

 
* Tilberedning
1. Hæld vandet i en skål, og opløs gæren heri.
Tilsæt salt, og rør durummel i.
Kom hvedemel i lidt ad gangen, og ælt, til dejen er glat og smidig.
Stil dejen tildækket til hævning ca 1 time.

 
2. Del dejen i fire stykker.
Rul hvert stykke ud til en aflang oval.

Læg dejen på to stykker bagepapir.

 
3. Tænd ovnen på 225 °C, og lad to bageplader blive varme i ovnen.

 
4. Pensl dejen med olie.
Skær mozzarellaen i skiver, og fordel på pizzabundene.
Drys med oregano.
Løft forsigtigt bagepapir og pizzaer over på de varme bageplader.

Bag pizzaerne i ca 12 minutter.
Imens tilberedes toppingen.

 
5. Knæk den nederste ende af de grønne asparges.
Damp dem i 2 min. Afkøl og skær i snitter.

 
6. Halver avocado, dryp citronsaft over, og skær i tern.


7. Pil og hak løget fint.
Skær tomater i tern eller både, afhængig af størrelse, og vend med asparges, avocado, rødløg og hakket basilikum.
Krydr med salt og peber, og anret fyldet på de nybagte pizzaer.

 

 
Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 6.168 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
kogebog
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her