Tilberedt i ovnen
ser fisken sprød og stegt ud. Den smager også sådan, selvom den ligger i en
sauce. Saucen er en frisk blanding af tomat, squash, hvidløg og oliven.
Tid: 30 min, heraf 20
min. i ovnen. Retten er fryseegnet. Holdbarhed ca 2 mdr. 4 pers.
# Ingredienser
600 g torskefilet. frisk
eller frossen
saft af ½ citron
½ tsk salt
1 ds. flåede
tomater, hakkede
2 squash
1 løg
1-2 fed hvidløg
1 tsk salt og ¼ tsk
sort peber
1 spsk olie
15 sorte oliven
* Fremgangsmåde
1. Skær fisken i
cm-tykke skiver.
Hæld citronsaft over
og drys med salt.
Lad fisken marinere ca
30 min i stuetemperatur.
2. Hæld de knuste
tomater i et letsmurt ovnfast fad.
3. Skær squashen i
strimler.
Pil løg og hvidløg,
hak det hele fint.
Rør squash, løg og hvidløg i fadet med de knuste tomater.
Drys med salt og
sort peber, rør olien i.
4. Kog grønsagsblandingen
i en 225 °C varm ovn ca 10 min.
5. Tag fadet ud af
ovnen og læg torskestykkerne på.
Sæt fadet tilbage i
ovnen og kog yderligere ca 10 min.
6. Drys oliven over.
Server retten med løse ris og godt Brød.
Tips: Hvis du bruger frisk torskefilet til denne
ret, skal den ikke skæres ud først.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
-----------
ooo OÔO ooo -----------