Entrecôte betyder, helt bogstaveligt, »mellem ribbenene«.
Denne fedtmarmorerede og derfor meget møre udskæring kommer da også præcis
derfra. I opskriften her er bøfferne stegt på panden, men man kan også med stor
fordel trækulsgrille dem.
Forberedelsestid 30 min. Tilberedning 40 min. Let. Til 4
pers.
# Ingredienser
1 skalotteløg, hakket
2 dl rødvin
1 laurbærblad
4 kviste frisk timian
½ spsk knuste peberkorn
4 dl oksefond (se opskrift)
40 g smør
100 g oksemarv, skåret i små tern
2 spsk olie
4 entrecôte-bøffer, ca. 240 g pr. stk.
1 spsk friskhakket persille, til pynt
* Tilberedning
1. Bring rødvinen i kog i en lille tykbundet gryde.
Tilsæt skalotteløg, rødvin, laurbær, timian og peber.
Lad denne blanding simre til den er kogt ind til en
tredjedel.
Tilsæt nu oksefond.
Kog yderligere ind, nu til mængden er reduceret til det
halve.
Den færdige fond sies ned i en ren gryde.
Gryden stilles på blusset og fonden smagen til med
krydderier.
Pisk smørret ind i den varme fond.
Saucen skal holdes varm, men må ikke koge.
2. En stor gryde saltet vand bringes i kog.
Tilsæt oksemarven og lad den koge med i blot 10 sek.
Derefter tages den hurtigt op og skylles i koldt vand.
Dup marven tør med køkkenrulle. Den røres i saucen.
3. Opvarm olien på en stegepande over et meget varmt blus.
Bøfferne krydres og steges ca. 2 min. på hver side.
Bøfferne serveres på varme tallerkener eller i et dybt
serveringsfad.
Hæld lidt af den varme sauce over bøfferne og drys med
persille.
Se alle de bedste opskrifter fra Frankrig
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.