Under sprøde butterdejslåg
gemmer sig en fin rabarberkompot med vanilje. Syndigt lækkert. Her er en
virkelig lækker ret med is, det er altid godt! Retten er nem
Tid: 1 time, heraf
15 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
750 g spæde rabarber
1½ dl sukker
3 dl vand
1 stang vanilje
2 plader frossen
butterdej
PENSLING:
1 æg
2 spsk sukker
* Fremgangsmåde
1. Snit rabarberne i
1 cm brede stykker.
2. Bland sukker og
vand i en gryde. Snit vanilje stangen op på langs og skrab kornene ud.
Læg vanilje stang og
korn i gryden.
3. Lad sukkerlagen
koge 5 min.
Kom rabarberne i og
lad dem koge knapt møre, i 10 min.
Læg rabarberne i et
højt fad, fx en souffléform.
4. Lad
butterdejspladerne ligge på bordet i5 min.
Læg dem så de lapper
lidt over hinanden og rul dem ud så de kan dække formen.
5. Pensl formens
kant med æg så butterdejen hænger ved.
Læg butterdejslåget
over formen.
Tryk den godt fast
til kanten.
Pensl oversiden med
æg og drys med sukker.
6. Sæt formen
nederst i en 225 °C varm ovn i 15 min.
7. Server den
butterdejsindbagte kompot straks. Giv vaniljeis til.
Tips: I stedet for rabarber kan du bruge æbler.
Se alle de bedste opskrifter med Dessert
Se alle de bedste opskrifter med Tærte
Se alle de bedste opskrifter med Frugt og bær
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------