"Suppe er
passende mad for alle og enhver" skrev Brillat-Savarin, den franske jurist
og feinschmecker, i sit berømte værk Smagens fysiologi. Det gælder i
allerhøjeste grad i dag.
Det her er en virkelig
speciel lækker suppe at lave netop nu!
Tid: ca 30 min. 4
pers.
# Ingredienser
1 ds/glas blandede
svampe (175 g)
1 spsk smør eller margarine
2 gulerødder
1 porre
1-2 persillerødder
eller pastinak
1 spsk hvedemel
8 dl oksebouillon
{vand + terning + væden fra svampene}
1 æggeblomme
1 dl fløde
salt og peber
* Fremgangsmåde
1. Hæld væden fra
svampene. Gem den.
2. Smelt fedtstoffet
i en suppegryde. Kom svampene i.
Steg dem til al væden er kogt ind, og de er blevet gyldne.
3. Rens grønsagerne
og skær dem i små tern.
4. Kom dem i gryden
og lad dem stege med nogle min.
5. Drys melet over.
Rør rundt og spæd med
bouillon samt væden fra svampene.
Lad suppen koge
10-15 min.
6. Pisk æggeblomme
og fløde sammen.
7. Tag suppen fra
varmen og pisk æg/flødeblandingen i.
Det jævner suppen og
giver den en fløjlsblød konsistens.
Smag til med salt og
peber.
NB! Nu må suppen
ikke koge mere.
8. Server med lyst
landbrød.
Tips: Bræk brødet i stykker og dyp det i suppen.
Se alle de bedste opskrifter med Suppe
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------