Tilbehør består ikke længere af en trist trio af kogte
kartofler, ærter og gulerødder. Se det store udvalg af tilbehør i Kogebog.dk –
altså her
Kuverter: 6
# Ingredienser
1 lille blomkål i buketter
80 g smør
0,8 dl hvedemel
3,7 dl mælk
2 tsk citronpeberblanding
1,2 dl fløde
0,8 dl revet parmesanost
* Tilberedning
1. Forvarm ovnen til 180 °C.
Kog eller damp blomkålen i 6-8 min, eller indtil den er mør.
Afdryp den og hæld den over i et fladt ildfast fad.
Smelt smørret i en gryde.
Tilsæt melet og bland det godt i resten.
Svits det ved lav varme i 1-2 min, indtil blandingen er
gylden.
Tag det af varmen.
2. Tilsæt mælk.
Skru op til jævn varme og kog det under konstant omrøring,
indtil saucen er jævn.
Tilsæt citronpeber og fløde og bland det godt.
Øs saucen over blomkålen og drys med parmesanost.
Bag det i 10-15 min.
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner,
Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.