Denne opskrift på smørdampede bladbeder er let og lave og
perfekt som tilbehør til kødretter til aftensmaden for familien eller gæsterne.
Prøv også at lave retten med pinjekerner, som giver rette lidt ekstra knas.
4 personer. Tilberedningstiden for smørdampede bladbeder er ca
25 min. Heraf er arbejdstiden ca 15 minutter.
# Ingredienser til smørdampede bladbeder:
500 g bladbeder (sølvbeder) (1-2 stk)
25 g smør (2 spsk)
½ tsk groft salt
½ knsp peber fra kværn
*
Sådan laver du smørdampede bladbeder
Start med at fjerne det nederste af bladbedernes stok.
Skyl herefter med koldt vand til alt jord er væk.
Lad dem nu dryppe af i en sigte.
Skær stilke og blade fra hinanden.
Del så stilkene i mindre stykker på tværs.
Smelt smør i en gryde og læg stilkene i.
Damp under låg i ca. 5 min.
Tilsæt så bladene og damp i yderligere 2-3 min.
Krydr med salt og peber.
Og så er dine dampede bladbeder klar til servering.
Tips til smørdampede bladbeder
Bladbede kaldes også for sølvbede, så hvis du ikke
kan finde bladbede i supermarked kan du jo lige tjekke, om du har overset
skiltet med sølvbede.
Og hvis du egentlig ikke er så kendt med bladbeder eller
sølvbeder, kan du også blive klogere på bederne her på siden.
Du
kan nemlig læse mere om bladbede og hvordan den kan bruges her.
Prøv også at lave de dampede bladbeder med pinjekerner.
Det er ganske let.
Du tilføjer bare en håndfuld ristede pinjekerner til
bladbederne efter krydring med salt og peber.
Det giver rettet et ekstra kick og lidt ekstra smag.
Server de dampede bladbeder som tilbehør til aftensmaden til
kødretter.
Eller server fx de smørdampede bladbeder til en gammeldags
oksesteg.
Du finder opskriften på en god gammeldags oksesteg her.
Velbekomme, og god fornøjelse med dine smørdampede
bladbeder.