En bagt kartoffel bliver en hel middagsret, hvis du serverer godt og mættende fyld til. Det
smager saftsuseme godt. Retter med kartofler hitter netop nu! Ret nemt og lækkert
Tid: 1 time og 20 min,
heraf 45-60 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
4 store kartofler
eller bagekartofler (a 200 g)
(1) FYLD MED OLIVEN:
1 dl syrnet fløde 9%
1 dl cremefraiche
4 spsk hytteost
4 hakkede
ansjosfileter
8 skivede oliven
hakket purløg
(2) FYLD MED GULT OG
GRØNT:
kartoffelmasse
1 dl cremefraiche
125 g ærter
½ ds. majs (a 340 g)
salt og peber
(3) FYLD A LA
FRANCE:
kartoffelmasse
1 dl cremefraiche
1-2 tsk Herbes de
Provence
salt og peber
* Fremgangsmåde
1. Skrub kartoflerne
grundigt.
Lav et snit i dem eller prik dem nogle gange med en gaffel.
2. Bag kartoflerne
midt i ovnen ved 225 °C i 45-60 min alt efter størrelse.
I mikroovn bager du
en mellemstor kartoffel på 3-5 min og det tager 12-18 min for 4 stk ved 750W.
3. Bland
ingredienserne til fyld (1).
Skær et dybt kryds i
kartoflerne. Klem til så den åbner sig.
Læg fyldet i åbningen og server.
4. Foretrækker du fyld
(2) deler du kartoflerne og udhuler dem med en ske.
Rør kartoffelmassen
med de øvrige ingredienser.
Læg fyldet tilbage i
de halve skaller og server.
5. Hvis du vælger
fyld (3) skal kartoflerne ligeledes deles og udhules.
Bland
kartoffelmassen med cremefraiche, Herbes de Provence, salt og peber.
Fordel fyldet i
skallerne med en ske eller sprøjt det i.
Server.
Se alle de bedste opskrifter med Kartofler
Se alle de bedste opskrifter med Grønsager
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------