Da man begyndte at spise tapas, var der født en spansk tradition, der siden er blevet vældig populær over hele verden. Kogebog.dk giver dig opskrifterne
Her er en opskrift med Bagte auberginer med kanel
Til 4 portioner. Tilberedningstid: ca 20 minutter plus
bagetid
# Ingredienser
4 små auberginer
200 g hakket lammekød
1 løg
3 fed hvidløg
1 æg
2 spsk hakket persille
½ tsk stødt kanel
salt og peber
150 g manchego-ost, friskreven
1¼ dl olie
* Tilberedning
1. Ovnen forvarmes til 200 °C.
Auberginerne gøres i stand, skylles, halveres på den lange
led og udhules.
Auberginekødet hakkes fint og blandes med det hakkede
lammekød.
2.Løg og hvidløg skrælles, hakkes fint og tilsættes.
Ægget, persillen og kanelen tilsættes også.
Det hele æltes godt sammen og krydres kraftigt med salt og peber.
3. De halve auberginer fyldes med farsen, og den friskrevne
ost strøs over.
4. Olien varmes op i et ildfast fad. De halve auberginer
sættes i, og fadet lukkes tæt til med alufolie.
5. Auberginerne bages i den forvarmede ovn i ca 40 minutter.
Når de 30 minutter er gået fjernes alufolien, så fyldet kan
blive brunt.
Pr. portion ca 428 kcal/1796 kj. 29 g protein, 31 g fedt, 9
g kulhydrat
INFO: Manchego er en ost fremstillet af fåremælk lagret i
min 60 dage. Den er produceret i Castilla-La Mancha-regionen i Spanien.
Manchego er en af Spaniens mest kendte oste og kan købes i de fleste danske
supermarkeder. Det er en fast ost, mere hvid end gullig og har en cremet smag
hvor fåret kommer frem afslutningsvis.
Se alle de bedste opskrifter med Tapas
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------