Aftensmad Hovedret Suppe. Arbejdstid: ca. 25 min. Kogetid i alt: ca. 1 time. Iblødlægning: mindst 8 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. Fryse-egnet. (6-8 personer)
# Ingredienser
til Bønnesuppe med hamburgerryg:
500 g brune bønner
500 g hamburgerryg
500 g røget flæsk
2,5 l vand
2 laurbærblade
500 g kartofler
4 store porrer
2 spsk vineddike
salt og peber
* Tilberedning Bønnesuppe
med hamburgerryg:
1. Læg bønnerne i blød i koldt vand, der dækker, i mindst 8
timer, gerne aftenen før.
Hæld vandet fra.
2. Læg hamburgerryg og flæsk i en gryde med vandet, der skal
dække.
Lad kødet koge for svag varme i ca. 20 minutter. Skum godt.
3. Tag det kogte kød op af gryden og kom bønnerne og
laurbærbladene i.
Lad dem koge på lille blus i ca. 45 minutter under låg.
4. Skræl imens kartoflerne og skær dem i tern.
Rengør porrerne og skær dem i skiver.
5. Kom grønsager og kød i de sidste 15 minutter og lad det
koge, til alt er mørt.
Tag kødet op og hold det varmt.
6. Smag suppen til med eddike, salt og peber.
Server den rygende varm i dybe tallerkener med skiver af det
kogte kød til.
Server også brød og sennep til.
Tips: Retten kan også tilberedes med hvide bønner.
I stedet for eddike kan retten tilsættes et glas hvid
landvin.
Kan fryses; holdbarhed: ca. 3 måneder.
Se alle de bedste opskrifter med Bønner
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, -
prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------