Auberginen, Solanum melongena, kaldes også ægplante.
Hjemlandet er det tropiske Bagindien, men den dyrkes nu i alle tropiske og
subtropiske egne samt i mere tempererede klimaer inklusive det danske, her dog
mest i drivhus.
Den ægformede frugt er dybt violet, men den ses også, om end
sjældent, hvid. Størrelsen varierer fra en middelstor pære til et lille
græskar. Skallen skal være glat og blank. Auberginer skal kun skrælles, hvis
opskriften kræver det. Ellers er det nok at fjerne stilkefæstet.
Vi importerer hovedsagelig auberginer fra Israel, Holland,
Italien, Kenya og USA. Den store spredning af importlande gør det muligt at få
den det meste af året. Højsæsonen ligger i sensommer- og efterårsmånederne.
Skiverne kan drysses med salt og stå 20-30 minutter før
tilberedningen. Det gør auberginerne fastere i kødet og mindre fedtsugende ved
tilberedningen og fjerner en eventuel let bitter smag.
Se de bedste opskrifter med
Aubergine
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner,
Min kogebog, Grill, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at
lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------