En klassisk forret, som har fået mange efterfølgere. Her bruger vi rigtig hjemmelavet mayonnaise.
Tid: ca 30 min. 4
pers.
# Ingredienser
500 g rejer med skal
½ dl fintklippet dild
¼ tsk hvid peber
1-2 tsk friskpresset
citronsaft
4 skiver formbrød
2 spsk smør eller
margarine
MAYONNAISE:
1 æggeblomme
1 spsk sennep
¼ spsk vineddike
½ tsk salt
2½ dl olie
PYNT:
50 g löjrom eller
stenbiderrogn
dildkviste
* Fremgangsmåde
1. Begynd med
mayonnaisen.
Bland æggeblomme, sennep, vineddike og salt i en skål, gerne i foodprocessoren.
2. Hæld olien i i en
tynd stråle under stadig piskning eller mens maskinen kører.
Stil mayonnaisen
køligt.
3. Pil rejerne og
hak dem groft.
4. Bland rejer og
dild med 1 dl af mayonnaisen.
5. Smag til med hvid
peber og citronsaft.
6. Stik fire cirkler
ud af brødskiverne med et glas.
7. Steg brødskiverne
sprøde i fedtstoffet.
8. Læg brødskiverne
på tallerkener. Fordel fyldet på dem.
9. Pynt med löjrom
eller stenbider rogn og dild og server straks.
Tips:
Opbevar resten af
mayonnaisen i et lufttæt glas. I køleskabet holder den sig ca 2 uger.
Löjrom er betegnelsen på rogn af den lille laksefiskart, der
er høstet specifikt fra Botniske Bugt-øhav i Østersøen i det nordlige Sverige.
Siden 2010 har den status som beskyttet oprindelsesbetegnelse udstedt af Den
Europæiske Union og er det eneste svenske produkt med BOB-status.
Se alle de bedste opskrifter med Små retter
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------