Forret. Arbejdstid: 30 min. Ovntid: ca 15 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser
til Krabbepostejer, små
125 g champignon
10-15 g smør (1 spsk)
1 tsk karry
1 dl hvidvin
1 dl cremefraiche (38%)
200 g kogt krabbekød (fra 1 eller 2 kogte krabber eller fra
dåse)
salt og peber
Smørbolle:
2 tsk smør
2 tsk hvedemel
Endvidere:
1½ plade frossen butterdej, eller ca 150 g hjemmelavet
1 æg til pensling
Portionsforme eller gratinskaller
*
Sådan laves Krabbepostejer, små
1. Skær rodskiven af svampene.
Skyl dem hurtigt under rindende, koldt vand og tryk dem
tørre.
2. Hak svampene groft og svits dem gyldne i smør på panden.
Drys med karry og vend godt.
Hæld hvidvin og cremefraiche ved og lad det koge kort.
3. Gnid smør og mel sammen til en smørbolle og rør den i.
4. Tilsæt krabbekødet og varm det igennem.
Tag panden fra varmen og smag fyldet til med salt og peber.
5. Fordel stuvningen i ovnfaste portionsforme eller
portionsskaller og lad det svale.
Sæt ovnen på 225 °C.
6. Rul butterdejen ud og skær den til, så den passer til
formene (skallerne).
Læg dej lågene over fyldet og pensl dem med sammenpisket æg.
7. Sæt formen i ovnen ca 15 min. ved 225 °C, til butterdejen
er gylden og sprød.
Server straks.
Tips: Hvis butterdejen lægges over et for varmt fyld,
»smelter« den ned over, mister faconen og har svært ved at bage bladet og
sprød. Se Butterdej.
I stedet for at dækkes med butterdejslåg kan krabbefyldet
drysses med friskreven ost og sættes i ovnen, til osten er smeltet.
Se alle de bedste opskrifter med Krabbe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------