Krabbe og majs er klassiske ingredienser i det kinesiske
køkken. Med ægnudler bliver det en mættende og velsmagende suppe.
4 portioner. Sværhedsgrad: Let. Forberedelse: 5 min.
Tilberedning: 20 min.
# Ingredienser
1 spsk solsikkeolie
1 tsk kinesisk femkrydderi
225 g gulerødder, skåret i stave
150 g frosne eller konserverede majs
75 g ærter
6 forårsløg, i skiver
1 rød chili, udkernet og meget tyndt skivet
2 dåser a 200 g hvidt krabbe kød
175 g ægnudler
1½ liter fiskebouillon
3 spsk sojasauce
* Tilberedning
1. Varm olien i en stor, forvarmet wok eller stor, tykbundet
pande.
2. Tilsæt femkrydderi, gulerødder, majs, ærter, forårsløg og
chili og svits under konstant omrøring i 5 min.
3. Tilsæt krabbekød og svits under omrøring i 1 minut, så.
krabbekødet bliver jævnt fordelt.
4 Bræk ægnudlerne stykker og kom dem i wokken.
5. Hæld bouillon og sojasauce ved og bring det i kog.
6. Læg låg på wokken eller panden og lad suppen simre 5 min.
7. Rør igen og hæld derefter suppen i en varm terrin eller i
suppeskåle og server med det samme.
Næringsindhold:
Kalorier 324. Sukker 6 g. Proteiner 27 g. Fedt 8 g.
Kulhydrater 39 g. Mættede fedtsyrer 2 g.
Kokkens tip
Kinesisk femkrydderi er en blanding af stjerneanis,
fennikelfrø, kryddernellike, kanel og sichuanpeber. Det har en karakteristisk
smag. Anvend det sparsomt, da det er meget gennemtrængende.
Se alle de bedste opskrifter med Wok
Se alle
de bedste opskrifter med Suppe
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.