Logo

Jomfruhummer - Nephrops norvegicus

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Jomfruhummer - Nephrops norvegicus 

 
Jomfruhummer er en lille gulrød hummerart, der blandt andet lever i Kattegat og Skagerrak. Det er en såkaldt dybvandshummer, der er nært beslægtet med langusteren. Den er langt mindre end den almindelige hummer, opnår sjældent en længde på over 20 cm. Bagkroppen er kødfuld, og det er den, der spises. Jomfruhummeren skifter så at sige ikke farve, når den koges. Og det er vigtigt, at den ikke koger for længe, så bliver den sej. Mellem 3 og 5 min. efter størrelse, og så efterhvile i kogelagen.

 
Jomfruhummer kan også både steges og grilles, men igen: endelig ikke for længe.

 
Jomfruhummer kan også købes frossen, rå eller kogt, og på dåse. Den danske sæson er fra maj til september, men den fås det meste af året, hvis vejret vil.

 
Brug den i skaldyrsalater, stuvninger, grillspid, i gelé eller fiskerand. Og så er det den, der herhjemme hyp­pigst bruges til den italienske klassiker scampi fritti.

 
Se de bedste opskrifter med Jomfruhummer
 

Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (6 stemmer)
Siden er blevet set 4.466 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her