Logo

Hvidvinsmarinerede muslinger

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hvidvinsmarinerede muslinger

 
Lækre, hvidvinsdampede muslinger, der trækker masser af smag fra løg og urter. Servér et godt stykke brød til, og du har en fantastisk ret!
Til 4 personer. Tilberedningstid: ca 30 min. Kogetid: 5 min. Marineringstid: 1 time. Ikke fryseegnet.

 
# Ingredienser
2 kg friske muslinger eller 1 stor dåse på 475 g
½ liter tør hvidvin
6 hele peberkorn
250 g skalotteløg

2 spsk fintklippet dild
2 spsk fintklippet purløg

 
* Tilberedning
1. Børst muslingerne med en stiv børste under rindende koldt vand.
Kasser de muslinger, der ikke lukker tæt.

 
2. Bring hvidvinen i kog med hele peberkorn.
Kom muslingerne i og damp dem ved stærk varme under låg i 5 min.
Ryst gryden hyppigt, så dampes muslingerne ensartet.

 
3. Tag muslingerne op af gryden.
Kasser de muslinger, der ikke har åbnet sig.

Si de hele peberkorn fra hvidvinslagen.

 
4. Løsn muslingerne fra skallen, ved at vride den øverste skal af og skær lukkemusklen over med en
skarp kniv.

 
5. Læg muslingerne tilbage i hvidvinslagen.
Skold og pil løgene.
Hak dem fint og kom dem i hvidvinslagen sammen med dild og purløg.

 
6. Mariner muslingerne på et koldt sted 1 time, inden de serveres.

 

 
Og damerne er selvfølgelig iklædt en rigtig Hawaii BH med muslinger som skåle.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (7 stemmer)
Siden er blevet set 3.482 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du prøvet Kviz.dk?
Effektiv reklame - klik her