Aftensmad Hovedret. Arbejdstid: 25 min. Skal trække: 5 min. Stegetid: ca 7 min. Kogetid, vilde ris: ca 40 min. Middelsvær at lave. Høj pris. 4 personer.
# Ingredienser til Havtaskespid med
jomfruhummere:
600 g havtaskefilet
12 jomfruhummerhaler (med skal)
½ citron
½ tsk salt
Safransauce:
3 dl fiskebouillon
1 knsp safran
100 g flødeost
1 tsk Maizena
salt og hvid peber
olie til pensling
Tilbehør:
2 dl langkornede ris
4 spsk vilde ris
Grillspid
Ovnfast fad
*
Sådan laves Havtaskespid
med jomfruhummere:
Tilbehør:
1. Kog de vilde ris i ½ l letsaltet vand ca 40 min.
Risene er møre, når skallen knækker. Lad risene dryppe af.
2. Kog de hvide ris 12 min. i 3 dl vand tilsat ½ tsk salt.
Lad dem trække yderligere 12 min., stadig væk under låg.
Grillspid:
3. Skær fisken i ca 2½ cm store terninger.
Dryp med citronsaft og salt.
Lad fisken trække ca 5 min.
Kog jomfruhummerhalerne få min. i letsaltet vand og hæld dem
til afdrypning i en sigte.
Pil skjoldet af hummerhalerne.
4. Stik havtaskestykker og jomfruhummerhaler på små grillspid
og læg dem ved siden af hinanden i et smurt ovnfast fad.
Pensl spiddene med olie.
Stil dem i ovnen ca 5 min. ved 225 °C, til fisken er netop
mør.
Safransauce:
5. Kom safranen i en gryde sammen med fiskebouillonen.
Varm det op under piskning, så safranen opløses.
Rør flødeost og Maizena sammen, og pisk det i saucen.
Varm saucen igennem under piskning og smag til med salt og
peber.
6. Bland de to slags ris og anret dem på et varmt fad.
Læg spiddene oven på og server safransaucen til.
Tips: Laks passer
godt sammen med havtaske og kan stikkes på spiddene i stedet for
jomfruhummerhaler.
Skær laksen ud i samme tykkelse som havtasken og lad også
den trække med citronsaft og salt.
Fadet kan pyntes med lidt hel bredbladet persille uden
stilke.
Fiskespid kan også serveres med Grønsagsfrikassé.
Se flere
opskrifter med Havtaske
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------