Fladfisk med fint
fyld - Her får du forslag til fiskeretter som kan serveres for gæster. Prøv
rødspætte, søtunge eller den store pighvar, som rækker til 5-6 personer.
Til 4 personer.
Tilberedningstid: ca 20 min. Stegetid: ca 15 min. Ikke fryseegnet
# Ingredienser
4 rødspætter
200 g pillede rejer
2 citroner
1 dl mel
salt og peber
50 g smør
1 bdt dild
* Tilberedning
1. Skyl og tør
rødspætterne.
Dryp rødspætterne
med lidt citronsaft og lad dem trække hermed 10 min. inden de gøres klar til
fyldet, som det er vist på de små fotos herunder.
2. Vend rødspætterne
i salt- og peberblandet mel.
Steg dem 5-6 min. på
hver side.
3. Varm rejerne i
lidt smør sammen med saft fra ½ citron og 2 spsk fintklippet dild.
4. Fyld de stegte
fisk med rejerne og anret på et varmt fad.
Pynt med dildkviste
og citronbåde.
Server retten med
kogte kartofler, smeltet eller letbrunet smør og en blandet salat.
Rødspætter med
rejefyld
1. Rødspætterne er
flået på den mørke side og har trukket med lidt citronsaft 10 min.
2. Skær et snit
langs rygbenet med en skarp kniv.
Løsn fiskekødet fra
benet, til to »lommer«.
3. Kom et par
stykker folie i »lommerne«, så de holder sig åbne under stegningen.
4. Steg
rødspætterne.
Fjern folien og fyld
fisken med varme rejer.
Server brunet smør
til.
Årets bedste opskrifter fås på Kogebog.dk - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.