Friskfanget pighvar er meget velsmagende- ofte omtalt som
den fineste fisk i gastronomiens verden
Pighvar - Scophthalmus maximus
Fangstmetode: Trawl-/garnfiskeri
Fangstområde: Danske farvande
Bag fisken hel i ovnen, eller filetér den og brug skroget
sammen med urter til at koge en lækker fond. Pighvaren kan tilberedes på en
række måder - og vil næsten uanset hvad være vellykket.
Pighvaren indeholder sunde enkeltumættede samt flerumættede
fedtsyrer, n-3 fedtsyrer, som også kaldes omega-3 fedtsyrer. Pighvarren er
særligt rig på selen.
Tilberedning:
Kødet er hvidt, fast og velsmagende. Kan bruges både flået,
hel og som filet. Kan ligesom de andre fladfisk både steges, grilles, dampes og
koges.
Fisken har et mørkt tykt skind med små benpigge. Dette er
dog ikke noget problem, da du starter med at børste fisken med en stiv børste,
skraber undersiden fri for slim, og klipper finnerne af.
Tips: Du kan også købe pighvarfilét, hvis du ikke har mod på
selv at forarbejde fisken.
Holdbarhed:
Opbevares den friske fisk ved 0-2 °C kan den holde sig frisk
i ca 3 dage. Opbevares fisken ved 3-5 °C i køleskabet skal du benytte fisken
indenfor 24 timer. Ved nedfrysning er holdbarheden 3-6 mdr. Husk optøning i
køleskab.
og få nogle dejlige opskrifter HER