Mulle er en både smuk og velsmagende fisk. Rød mulle, og det er den der i Frankrig går under navnet rouget og er en uundværlig del af bouillabaissen, er den almindeligste, men der ses også en gul eller rettere en gylden mulle, der dog sjældent når nordeuropæiske farvande. Mullen er aflang, minder lidt om en aborre, men hovedet tager ligesom et dyk ved nakken, så det
virker en anelse kantet. Den forreste rygfinne står som et lille firepigget
sejl, stribet i rød-gule nuancer. Skællene er ret store, og hertil kommer to
lange karakteristiske skægtråde.
Mullen lever af bunddyr, og kødet er hvidt og halvfedt,
noget der har givet den navnet »hvid laks« i Tyskland. Den kan blive lang, og havner af og
til i fiskerens trawl, hyppigst i sensommer- og efterårsmånederne, hvor den
også ses hos fiskehandleren.
Se de bedste opskrifter med Mulle
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------