Navnet Matjessild kommer fra det hollandske ord maatjesharing (haring =sild). Maatjes betyder jomfruelig. Sild som bliver brugt til matjessild, er treårige kønsmodne sild som ikke har haft tid til at udvikle rogn eller melke. Denne sild indeholder meget sundt fedt.
Det er kun den bedste sild som kan bruges som råvare til
matjessild. Matjessild-produktion er storindustri i Norge. Hvert år bliver der
langs den norske kyst produceret 140 millioner matjessild.
Matjessild sælges kun som frysevare. Før blev alt eksporteret
til Holland, men nu findes den også i Norge og Danmark.
Se opskrifter på Matjescocktail
og Matjessalat
med jordbær
Se mere om matjessild
Se de bedste opskrifter med Mad til 1
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv
selv, Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad på 30 min eller
Børnekokke.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.