Det er sundt at spise
fisk - de indeholder vigtige mineraler og vitaminer, og fiskeolierne er af den sunde
slags. Spis gerne fisk et par gange om ugen.
Forslaget her vil garanteret vække glæde hos både børn og voksne.
Til 4 personer.
# Ingredienser
400 g laksefilet
uden skind og ben
½ tsk salt
peber
2-3 spsk birkes
Svampestuvning:
750 g svampe, fx
hvide eller brune champignoner, østers hatte, vilde svampe, kantareller eller
evt. en blanding
2 tsk rapsolie
3 dl vand
2½ spsk majsstivelse
2 dl fløde 9 %
½ tsk salt
1 knsp peber
1 kvist timian
Tilbehør:
kogte kartofler (1
kg)
godt brød
evt. en skål grøn
salat
* Tilberedning
Laksesteaks:
1. Tænd ovnen på
200° (varmluft 180°).
2. Læg laksen på en
bageplade beklædt med bagepapir.
3. Drys laksen med
salt, peber og birkes og bag den i 15 min.
Svampestuvning:
1. Skær champignonerne
i kvarte eller i tykke skiver og skær andre typer svampe i mindre stykker.
2. Varm olien op i
en gryde eller på en stor pande og rist svampene heri.
3. Tilsæt vand og
lad dem koge op.
4. Udrør
majsstivelsen i fløden og kom jævningen i gryden under omrøring.
Kog stuvningen i et
par minutter, til saucen ligger tykt omkring svampene.
5. Smag til med
salt, peber og timian og anret svampestuvningen på et stort fad.
Læg de færdigstegte
laksesteaks ovenpå og server retten med kogte kartofler, godt brød og evt. en
skål salat.
Tips:
Energi pr. person: 2600
kj (620 kcal)
Energifordeling: Protein: 23 % (34 g) Kulhydrat: 50 % (75 g) Fedt: 27 % (19 g)
Vil du tabe dig, kan
du spise: Et stykke laks med to kartofler og svampestuvning (ca en femtedel af
stuvningen) og al den salat, du har lyst til.
✅ Bliv inspireret på Kogebog.dk - prøv også Madplaner, Min
kogebog, Tøm køleskab,
Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få de bedste
opskrifter med Kogebog.dk nemlig. Vi
hjælper dig med at lykkes i køkkenet.