Forret Frokost. Arbejdstid: 25 min. Ovntid: ca 45 min. Afkøling i alt: ca 5 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. 6 personer.
# Ingredienser
til Laksepostej, røget
400 g ferskrøget laks (evt. lakserester)
1 æg
3 æggehvider
1 knsp cayennepeber
1 knsp reven muskat
2½ dl piskefløde
1 spsk fintklippet dild
Pynt: dildkviste og citronbåde
Form: ca 1 l
*
Sådan laves Laksepostej, røget
1. Skær laksen i små stykker. Fjern omhyggeligt alle ben.
2. Blend lakse kødet ensartet. Sæt det i køleskabet ca 30 min.
3. Blend laksemassen med ægget og æggehviderne.
Blend ½ minut, massen skal netop være ensartet.
Krydr med cayennepeber og reven muskat.
Sæt atter laksemassen i køleskabet ca 30 min.
4. Sæt ovnen på 180 °C.
Sæt en lille bradepande, med lidt vand, i ovnen.
5. Blend laksemassen med piskefløden.
Tilsæt den finthakkede dild og kom massen i en velsmurt
ovnfast form.
Dæk med alufolie og sæt formen i bradepanden.
Vandet skal gå 2/3 op ad formen.
Bag laksepostejen ca 45 min ved 180 °C.
6. Lad postejen afkøle ca 4 timer i formen.
Den skal være helt kold, før den serveres.
Servering:
Vend postejen ud på et fad og skær den i skiver med en skarp
kniv.
Pynt med dildkviste og citron både.
Server Baguette
til samt evt en kold kryddersauce, fx Dip,
grøn.
Tips: Har du ikke en blender, kan du male laksekødet
et par gange gennem kødmaskinen, passere det gennem en sigte og blande det med
de øvrige ingredienser.
Rør farsen sammen i en skål på knust is og med en træske;
for meget varme får den til at skille.
Se alle de bedste opskrifter med Laks
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------