En lækker sprød
luxuspizza med bagepulver. Her forenes skiver af røget laks med rejer på et
dække af sprød spinat. Pizzabunden er dækket med en ostecreme med peberrod.
Smukt og lækkert.
Tid: ca 35 min,
heraf 8-10 min i ovnen. 4 pers.
# Ingredienser
4 dl hvedemel
1½ tsk bagepulver
½ tsk salt
50 g margarine
1½ dl mælk
FYLD:
1 pk dessertost med
peberrod
½ dl cremefraiche 18%
200 g frossen spinat
i hele blade
1 spsk smør eller margarine
1 løg
150 g røget laks i
skiver
200 g pillede rejer
1 citron
* Fremgangsmåde
1. Bland hvedemel,
bagepulver og salt.
Findel fedtstoffet i
blandingen.
Tilsæt mælken og ælt
det hurtigt sammen til en dej, enten ved håndkraft eller i maskine.
2. Del dejen i 4
stykker.
Rul hver stykke ud
til en rund plade ca 25 cm i diameter.
3. Læg dem på en
plade med bagepapir.
Buk en smal kant op
hele vejen rundt. Prik dem.
Bag dem ved 225 °C 8
-10 min.
4. Rør osten med cremefraiche
til en smidig creme.
Optø spinaten i en
gryde.
Tilsæt fedtstoffet
sammen med finthakket løg.
Lad det simre nogle
minutter.
5. Fordel
peberrodsosten og derefter spinaten over pizzaerne.
Læg lakseskiver og rejer på det grønne.
Skyl citronen, skær
den i skiver og pynt med dem.
Server på portionstallerkener.
Tips: I stedet for denne dej kan du bruge færdig
pizzamix, som bages efter pakkens anvisninger.
Se alle de bedste opskrifter med Pizza
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------