Dette er en virkelig
luksusret, som også har et smukt udseende. Du kan tilberede den enten med frisk
eller frossen laks. Det smager saftsuseme godt.
Tid: 45 min + ca 3
timer for moussen at stivne. 4 pers.
# Ingredienser
500 g laks
vand og salt
dildkviste
citronbåd
2 blade husblas
2 dl piskefløde
½-1 spsk hakket
purløg
½ tsk salt
¼ tsk peber
2 skiver røget laks
PYNT:
dild
STRIBET ÆGGEFAD:
4 æg
1 bid porre
1 bid agurk
1 ds. løse majs
KAVIARSAUCE:
1 dl cremefraiche
1 glas rød kaviar
* Fremgangsmåde
1. Kog laksen i
letsaltet vand med dild og en citronbåd.
Lad den køle af i
væden.
2. Udblød husblassen
i koldt vand.
3. Fjern skind og
ben fra laksen.
4. Kør laks og fløde
i foodprocessoren til det er en glat masse.
Smelt husblassen.
Rør hakket purløg og
husblas i laksemassen.
Tilsæt salt og peber.
5. Del de røgede
lakseskiver så du får 4 stykker.
Læg dem i bunden af
4 portionsforme, som du først har smurt let.
Fyld op med
laksemousse.
6. Lad formene
stivne i køleskabet ca 3 timer.
7. Løsn moussen med
en kniv og vend den ud på en tallerken.
Pynt med dildkviste.
8. Kog æggene hårde.
Del dem i blommer og
hvider.
Hak resten af
ingredienserne groft og læg dem i striber ved laksemoussen.
9. Rør
ingredienserne til kaviar-saucen sammen og server den sammen med det øvrige.
Tips: Retten bør ikke fryses. Den bliver da let
vandet og dermed smagløs og trist.
Se alle de bedste
opskrifter med Laks eller andre Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------