Forret. Arbejdstid: ca 30 min. Afkøles: mindst 3 timer. Middelsvær at lave. Mellem pris. 6 personer.
# Ingredienser
til Laksemousse, kold
6 blade husblas
1 dl fiskefond
300 g kogt laks (uden skind og ben)
5-6 estragonblade
2 spsk (tør) vermouth
1 tsk citronsaft
2 dl piskefløde
2 æggehvider
salt og hvid peber
Form: 1 l
*
Sådan laves Laksemousse, kold
1. Sæt husblasen i blød i 5-7 min. i rigeligt, koldt vand.
2. Kom fiskefonden i en gryde og giv den et opkog.
3. Knug husblasen fri for vand og smelt den i den varme
fiskefond.
Lad blandingen svale håndvarm.
4. Kom husblasblandingen i blenderen sammen med fiskekødet
og blend, til fisken er findelt.
5. Rør friskklippet estragon, vermouth og citronsaft i og
smag til med salt og peber.
6. Pisk fløde og æggehvide r stive hver for sig.
7. Vend først flødeskummet, dernæst de piskede æggehvider i
laksemassen.
Hæld den i en form og sæt den i køleskabet mindst 3 timer,
til den er stivnet.
Servering:
Form laksemoussen til aflange boller, ved hjælp af en ske
dyppet i varmt vand, og anret dem på tallerkener.
Toast Melba:
Millimetertynde skiver franskbrød, helst
formbrød, tørret sprøde og lysebrune i ovn 5 min ved 180 °C.
Tips: Anret med årstidens salater.
Server Butterdejssnitter
eller Flûtes
til. Eller Toast Melba.
Pynt med dildkviste, citronbåde og små agurketern.
En kold, hvid kryddersauce kan serveres til, fx Dip,
grøn eller Dildsauce,
kold.
Se også Fiskefond.
Se alle de bedste opskrifter med Laks
✅ Her er kogebogen med nemme
opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode
smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------