Enkel mad giver ofte vidunderlige smagsoplevelser hvilket denne ret beviser. Saftig fisk som er dampet i herlig bouillon.
Forberedelse 15 min. Tilberedning 30 min. 4 portioner
#Ingredienser
4 laksefileter à 150-200 g
4 mellemstore porrer, den hvide del
1 løg
2 fed hvidløg
½ bundt frisk timian
5 dl tør hvidvin
5 dl fiskebouillon
salt
½ tsk friskkværnet sort peber
* Tilberedning
1. Gå laksefileterne efter og fjern alle ben.
Skyl fisken under rindende koldt vand.
2. Skær roden og den grønne del af porrerne.
Skær de hvide dele i 10 cm lange stykker og del dem på
langs.
Skyl porrestykkerne grundigt indeni.
3. Pil og hak løg og hvidløg fint.
Nip bladene af timiankvistene.
4. Læg porre, løg, hvidløg, vin og bouillon i en stor
stegepande.
Bring det i kog.
Skru ned, læg låg på og lad det simre i 20 min, eller
til porren er mør.
Læg laksefileterne ovenpå.
Drys med salt og peber.
Damp fileterne i 8-10 min, til de er gennemkogte.
Forberedelse
Porresaucen kan laves i god tid og stilles i køleskab op til 2 dage.
Laksen skal laves lige før servering.
Damp forsigtigt så den ikke bliver tør.
Laksefilet med porresauce:
Pr. portion: Energi: Kcal 359 = kj 1507
Kulhydrat 18 g Protein 29 g Fedt 19 g (48%) Fibre 2 g
• Fiskens omega 3 fedtsyrer virker sænkende på blodets
kolesterolindhold.
Tips:
Laksekoteletter kan også anvendes her.
Laksekoteletten er en skive af den hele fisk og
har derfor et ben i midten, mens laksefileten
er siden af laksen som er benfri.
Porrer varierer ikke så meget i smag, men
derimod i konsistens og størrelse.
Mindre porrer er ofte blødere og finere
i smagen end de store, som kan være træede.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk og Skaldyr
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min
kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.