Fisken anrettes på tallerkener med en kartoffel-roset i
bunden. Herpå lægges et salatblad som skål. Skålen fyldes med stykker af fisk
og fennikel. Saucen serveres til sammen med et godt grovbrød. Hvis du køber
rene havtaskefileter, kan du bede fiskehandleren om nogle ben af fladfisk og
koge dem af.
(4 personer)
# Ingredienser
600 g havtaskefileter (ca. 2 kg hel havtaske}
4 store bagekartofler
1 fennikel
1 fed hvidløg
lidt bladpersille
4 store blade radicchio
lidt olie
lidt finthakket chilipeber
FISKEFOND:
½ kg fiskeben
1 dl hvidvin
1 løg
lidt fennikel-top
lidt persille
1 laurbær
5 peberkorn
vand
SAUCE:
2 dl fiskefond
2 dl rødvin
2 fed hvidløg
1 dl god olie
* Tilberedning
1. Skær havtaskefileterne fra rygbenet. Hold kniven tæt på
benet.
Flå skindet og de mørke hinder af, del fileterne i mindre
stykker,
drys med salt. Stil dem i køleskab.
2. Til fonden dækkes ½ kg fiskeben, vin, urter og
krydderurter i en gryde med koldt vand.
Kog langsomt op og kog i 25 min.
Skum fonden, si den og kog den ind til 2 dl.
3. Til rosetterne skæres skrællede kartofler i papirtynde
skiver, tørres og lægges taglagt på oliesmurt papir.
Pensl med olie, drys med salt og peber og
bag i ovn ved 200 °C i 10-12 min.
4. Del fennikelknolden og skær stokken fra.
Skær den i 1 mm tynde skiver.
Varm dem igennem i lidt olie med knust hvidløg og
hakket persille.
Krydr radicchiobladene med lidt olie, hvidløg, salt og
peber.
Lige inden serveringen lægges de hele radicchioblade
over fenniklen og lunes.
5. Bland ingredienserne til saucen, kog ind til 4 dl og
blend dem til en jævn og cremet sauce.
Smag til med salt og peber.
6. Lige inden serveringen pensles fiskestykkerne med olie og
grilles på en hed grillpande. (Eller steges på en almindelig
pande).
Drys med peber og lidt finthakket, frisk chili og
server i varm radicchio på kartoffel-roset
VIN FORSLAG: Kølig rød Pungelli, Italien (eller bourgogne)
Se andre gode opskrifter med Havtaske
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm
køleskab, Mad til 1 person,
Børnekokke eller Mad på 30 min.