Logo

Grillstegt havtaske med sprød fennikel og rødvinssauce

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Grillstegt havtaske med sprød fennikel og rødvinssauce 

 
Fisken anrettes på tallerkener med en kartoffel-roset i bunden. Herpå lægges et salatblad som skål. Skålen fyldes med stykker af fisk og fennikel. Saucen serveres til sammen med et godt grovbrød. Hvis du køber rene havtaskefileter, kan du bede fiskehandleren om nogle ben af fladfisk og koge dem af.
(4 personer)

 
# Ingredienser
600 g havtaskefileter (ca. 2 kg hel havtaske}
4 store bagekartofler
1 fennikel
1 fed hvidløg
lidt bladpersille
4 store blade radicchio
lidt olie
lidt finthakket chilipeber

 
FISKEFOND:
½ kg fiskeben
1 dl hvidvin
1 løg
lidt fennikel-top
lidt persille
1 laurbær
5 peberkorn
vand

 
SAUCE:
2 dl fiskefond
2 dl rødvin
2 fed hvidløg
1 dl god olie

 
* Tilberedning

Grillstegt havtaske med sprød fennikel og rødvinssauce 
1. Skær havtaskefileterne fra rygbenet. Hold kniven tæt på benet.
Flå skindet og de mørke hinder af, del fileterne i mindre stykker,
drys med salt. Stil dem i køleskab.

 
Grillstegt havtaske med sprød fennikel og rødvinssauce 
2. Til fonden dækkes ½ kg fiskeben, vin, urter og
krydderurter i en gryde med koldt vand.
Kog langsomt op og kog i 25 min.
Skum fonden, si den og kog den ind til 2 dl.

 
Grillstegt havtaske med sprød fennikel og rødvinssauce 
3. Til rosetterne skæres skrællede kartofler i papirtynde
skiver, tørres og lægges taglagt på oliesmurt papir.
Pensl med olie, drys med salt og peber og
bag i ovn ved 200 °C i 10-12 min.

 
Grillstegt havtaske med sprød fennikel og rødvinssauce 
4. Del fennikelknolden og skær stokken fra.
Skær den i 1 mm tynde skiver.
Varm dem igennem i lidt olie med knust hvidløg og
hakket persille.
Krydr radicchiobladene med lidt olie, hvidløg, salt og peber.
Lige inden serveringen lægges de hele radicchioblade
over fenniklen og lunes.

 
Grillstegt havtaske med sprød fennikel og rødvinssauce 
5. Bland ingredienserne til saucen, kog ind til 4 dl og
blend dem til en jævn og cremet sauce.
Smag til med salt og peber.

 
Grillstegt havtaske med sprød fennikel og rødvinssauce 
6. Lige inden serveringen pensles fiskestykkerne med olie og
grilles på en hed grillpande. (Eller steges på en almindelig pande).
Drys med peber og lidt finthakket, frisk chili og
server i varm radicchio på kartoffel-roset

 
VIN FORSLAG: Kølig rød Pungelli, Italien (eller bourgogne)

 
Se andre gode opskrifter med Havtaske

 
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv også Madplaner, Min kogebog, Grill,
Tøm køleskab, Mad til 1 person, Børnekokke eller Mad på 30 min.

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.670 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her