Det fine og
velsmagende kød i forel er meget nemt at anvende i retter af mange slags.
Det smager saftsuseme godt. Retter med forel hitter bare altid
Tid: 35 min. 4 pers.
# Ingredienser
4 foreller (ca 1 kg)
1 dl hvedemel
1½ tsk salt
½ tsk hvid peber
2-3 spsk smør
SAUCE:
3 dl fiskebouillon
(vand + terning)
1 dl mælk
2 spsk hvedemel
1 spsk smør
1 spsk honning
2 spsk hakket dild
3 spsk hakket purløg
salt og peber
* Fremgangsmåde
1. Skrab, rens og
skyl fiskene.
Lad hovederne sidde på.
2. Bland mel, salt
og hvid peber og vend fiskene i det.
Lad dem ligge og
tørre lidt.
3. Lav saucen imens.
Bring bouillonen i kog.
Pisk mælk og mel
sammen til en jævning.
Pisk den i
bouillonen.
4. Lad saucen simre
5 minutter.
Tilsæt smør, honning, dild og purløg.
Smag til med salt og
peber.
5. Steg fiskene i
brunet smør så de bliver smukt gyldne på begge sider.
Fisken er færdig,
når du let kan trække en finne ud.
6. Server fiskene med
kogte kartofler, blandet salat og sauce.
Tips: Du kan også stege og servere aborre med samme
sauce som ovenfor.
Se alle de bedste opskrifter med Forel eller Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------