Logo

Fiskesuppe Provençalsk Bourride

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fiskesuppe Provençalsk Bourride 

 
Aftensmad Hovedret Suppe. Arbejdstid: ca. 1 time Kogetid: ca. 30 min. Middelsvær at lave. Høj pris.  (6 personer)

 
# Ingredienser til Fiskesuppe Provençalsk Bourride:
1,5-2 kg fisk af forskellig slags (pighvar, rødfisk, kulmule, helleflynder - lad sæsonen bestemme)

 
Kogelage:
1 løg
1,25 l vand
1 dl tør hvidvin
skal af ½ usprøjtet appelsin
1 spsk salt
1 laurbærblad
fiskeskrog, -hoveder og -haler

 
Aïoli:
4-6 fed hvidløg
3 æggeblommer
4 dl olie
saft af ½ citron
salt og peber

 
Endvidere:
6 skiver franskbrød eller 12 skiver flute
4 æggeblommer
1 bdt persille

 
* Sådan laves Fiskesuppe Provençalsk Bourride:
1. Rens og filetér fiskene og skær dem i stykker på 3-4 cm.

 
Kogelage:
2. Skær løget i skiver og kom det i en gryde med de øvrige ingredienser.
Lad det koge ca. 15 minutter.
Si lagen og hæld den tilbage i gryden.

 
Aïoli:
3. Alle ingredienserne skal have samme temperatur.
Rør presset hvidløg og salt sammen i en skål.
Rør æggeblommerne i en ad gangen.
Tilsæt olien meget langsomt, først dråbevis, så i en tynd stråle, mens der hele tiden piskes kraftigt.
Pisk, til det er tykt og blankt.
Tilsæt citronsaft og smag til med salt og peber.

 
4. Kom fiskestykkerne i suppen og lad dem koge ved svag varme i 5-10 minutter, afhængig af tykkelse og sort.
De faste sorter, som fx pighvar og kulmule, skal i et par minutter før de andre.
Tag fiskestykkerne op og hold dem varme.

 
5. Kom 8 spsk aïoli i en gryde og rør æggeblommerne i en ad gangen.
Tilsæt fiskesuppen lidt efter lidt under piskning.

 
6. Varm suppen langsomt op under omrøring ved meget svag varme, til den begynder at jævne.
Pas på, at den ikke koger, så skiller den. Smag til med salt og peber.

 
7. Kom fiskestykkerne i sup­pen og lad dem blive gennemvarme.
Rist brødskiverne og læg 1 eller 2 skiver i hver tallerken og hæld suppen over og drys med hakket persille.
Spis landbrød til. Server resten af aïolien til.

 
Tips: Aïoli kan tilberedes dagen før, det bliver den kun bedre af.

 
Se flere opskrifter med Suppe 

 
Her er kogebogen med nemme opskrifter, - prøv selv, Madplaner, Min kogebog, Grill, Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Få gode smagsoplevelser med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.

 
----------- ooo OÔO ooo -----------

 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 6.457 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Du kan vælge Måltid og få aftensmad, frokost osv. eller Metode og få grill, gryde, ovn osv. eller Bagværk og få brød, boller og lagkage osv. eller omregner mellem gram, liter og udenlandske mål - der er er meget at vælge imellem - Eller prøv en af vores mange opskrifter med Airfryer
Afstemning
Har du en airfryer?
Effektiv reklame - klik her