Karbonader laver vi
jo oftest af hakket kød, men med fisk bliver de også dejlige. Farsen røres med
æggeblommer og fløde og bliver meget raffineret. Det smager saftsuseme godt.
Tid: 1 time. 4 pers.
# Ingredienser
2 skiver daggammelt
hvidt brød
500 g friske torskefileter
3 æggeblommer
2 dl kold piskefløde
1½ dl finthakket dild
1 lille revet løg
1½ tsk salt
¼ tsk hvid peber
PANERING OG
STEGNING:
rasp
2-3 spsk smør
* Fremgangsmåde
1. Skær skorperne af
brødskiverne. Læg dem i en lille skål.
Hæld vand på så det
dækker brødskiverne.
Lad blandingen stå ca
10 min.
2. Findel fisken i
foodprocessoren.
3. Kram vandet ud af
brødet.
Bland det i fiskefarsen.
4. Tilsæt de øvrige
ingredienser.
Fløden skal tilsættes i en fin stråle. Rør til alt er godt blandet.
Farsen skal være ret
lind.
5. Form fiskefarsen
til små, flade karbonader.
Vend dem i
fintsigtet rasp.
Steg
fiskekarbonaderne forsigtigt i smør ved middel varme ca 4 min på hver side.
6. Server fiskekarbonaderne
med kartoffelmos, små grønne ærter og rårørte tyttebær.
Tips: Du kan sagtens bruge frossen fisk til denne
ret.
Tø den halvt op og
tryk væden ud inden du findeler den.
Se alle de bedste opskrifter med Fisk
✅ Her er kogebogen med nemme opskrifter,
- prøv selv, Madplaner, Min kogebog,
Grill, Tøm
køleskab, Mad
til 1 person eller Mad
på 30 min.
Få gode smagsoplevelser
med Kogebog.dk. Vi hjælper dig med at lykkes i køkkenet.
----------- ooo OÔO ooo -----------