Prøv at lave fiskeboller i stedet for de sædvanlige
fiskefrikadeller. Det er ikke spor svært, og forandring fryder! - det kan ikke
gå i fisk for dig...
Arbejdstid: 25 min. Kogetid: 20 min. Ikke fryse-egnet. 2
personer. Er du alene så halver portionen.
# Ingredienser til Fiskeboller i spinat:
300 g filet af lyssej eller torsk salt og peber
2 æggehvider
5 dl fiskebouillon
1 skalotteløg (finthakket)
15 g smør
1 spsk hvedemel
1 dl piskefløde
150 g frisk spinat
muskatnød
Tilbehør: kartofler, brød eller ris
*
Sådan laver du Fiskeboller i spinat:
Hak fiskekødet med en kniv eller i en foodprocessor (med
pulseknappen) og rør det med 112 tsk salt.
Pisk æggehviderne til blødt skum og vend dem i farsen.
Smag til med peber.
Form farsen til boller og pocher dem i en gryde med næsten
kogende fiskebouillon ca. 8 min. vend dem en gang undervejs.
Tag gryden af varmen og hold bollerne varme under låg.
Sauter skalotteløg bløde i en gryde med smør.
Rør melet i og tilsæt 2 dl siet bouillon fra bollerne.
Giv det et opkog og lad sauce simre 10 min.
Tilsæt fløde og kog det igennem.
Vend spinaten i og lad den akkurat falde sammen.
Smag til med revet muskatnød, salt og peber og server i dybe
tallerkner med de afdryppede boller og det valgte tilbehør.
Kogebog.dk har flere dejlige fiskeretter se
selv her
Kilde: Hjemmets bedste MAD